ico

Asociatia de practici Taoiste Antice

Te afli aici: Home » Asociatia de practici Taoiste Antice

Asociatia de Practici Taoiste Antice

Asociatia de Practici Taoiste Antice (APTA) este echivalentul in Romania al organizatiei Ancient Taoist Practice Society din New York City condusa de Sifu Sat Chuen Hon, detinatorul de generatie 21 a liniei taoiste Longmen (Poarta Dragonului).

Misiune, viziune APTA:

Misiunea APTA este de a crea o comunitate in Romania care sa pastreze vie cunoasterea taoista straveche si sa o transmita catre urmatoarele generatii, sa contribuie la raspandirea pe scara cat mai larga a filozofiei si practicii taoiste care sta la baza medicinei chineze si sa o integreze in contextul medicinei moderne, alaturi de alte terapii conventionale actuale, pentru cresterea calitatii actului terapeutic.

APTA organizeaza cursuri practice, seminarii si tabere de Qigong Medical, care se bazeaza pe principiile alchimiei taoiste. Tehnicile predate sunt autentice, fiind transmise de catre Sifu Sat Chuen Hon.

Despre Practica Taoista Antica Longmen (Poarta Dragonului)

Mergand de-a lungul filonului istoric, observam ca practicile energetice pentru sanatate provin din ritualurile samanice de vindecare, datand din perioada de dupa ultima era glaciara, cu mai mult de 12.000 de ani in urma. samanii sunt primii terapeuti ai umanitatii, primii medici, primii artisti si actori. Primul taoist este considerat Imparatul Galben (Huangdi), care a condus China intre anii 2697-2599 i.Hr. Deci putem spune ca originea taoista a practicilor care stau la baza Qigong-ului Medical are o vechime de peste 5.000 de ani.

Unele dintre cele mai timpurii dovezi ca qigong-ul era folosit in vindecare sunt textele alchimice descoperite in mormantul Primului Imparat, Qin Shihuangdi (221-206 i.Hr.), cel care a unificat China intr-un singur imperiu. Intr-unul din aceste texte, sunt desente figuri in diverse posturi de qigong, alaturi de care sunt inscriptii ale unor sunete care vindeca diferite boli.

Scoala Portii Dragonului (Longmen) a derivat din Scoala Realitatii Complete, al carei fondator este Wang Chongyang (1113-1170), un fost ofiter militar, a carui viata a fost complet schimbata dupa intalnirea cu Lü Dongbin si Zhongli Quan – doi dintre Cei Opt Nemuritori (alaturi de He Xiangu, Cao Guojiu, Tieguai Li, Lan Caihe, Han Xiang Zi, Zhang Guo Lao) care i-au transmis invatatura cu privire la alchimia interna. Discipolii lui au contribuit la dezvoltarea ulterioara a scolii si au fost numiti Cei sapte Perfecti ai Nordului (Ma Yu, Liu Chuxuan, Qiu Chuji, Tan Chuduan, Wang Chuyi, Hao Datong si Sun Bu’Er).

Dupa moartea lui Wang Chongyang, conducerea scolii a fost preluata de Ma Yu – primul lui discipol, apoi de Liu Chuxuan, dupa care a urmat Qiu Chuji, sub conducerea caruia scoala Qhuanzen a cunoscut mari progrese. in anul 1224, Qiu Chuji s-a mutat in Beijing si a trait in Templul Primaverii Vesnice, cunoscut astazi ca Templul Norilor Albi (Bai Yun Guan), care a devenit centrul principal al scolii. Perioada de maxima inflorire a scolii Quanzhen a fost in timpul dinastiei Yuan (1271-1368), cand numarul de discipoli si de temple a crescut fara precedent.

Inainte de instalarea comunismului, in China se practica o mare varietate de ramuri ale medicinei, de stiluri de acupunctura, la fel de numeroase precum dialectele. Simplificarea si standardizarea care au urmat au implicat nu numai medicina, ci si intreaga cultura chineza, inclusiv dansul, artele martiale si qigong-ul. Cu aceasta ocazie, alchimia interna (Nei Dan) a primit denumirea “Qigong”, astfel incat ceea ce astazi numim Qigong Medical este de fapt succesorul contemporan al alchimiei interne.

Sediul APTA:

Sediul Asociatiei de Practici Taoiste Antice “APTA” in Romania este in Bucuresti, pe Str. Adrian nr. 16, sector 5.

top
Show Comments